Βιογραφικό

Ο Παύλος Μαραγκουδάκης είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Παράλληλα διατελεί Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρίας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου.

Γεννήθηκε στον Πειραιά και τελείωσε τις σπουδές του στη μέση εκπαίδευση στην Ιωννίδειο Πρότυπο Σχολή του Πειραιά.

Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε με βαθμό 8 4/29.

Στο δεύτερο έτος των σπουδών του συμμετείχε στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου της Βιολογίας και μέχρι το τέλος της φοίτησής του είχε ενεργό συμμετοχή στις ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Νευροφυσιολογίας της Φυσιολογίας.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία πρώτα ως γιατρός σε πολεμικό πλοίο και έπειτα στη Χειρουργική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ως αγροτικός ιατρός υπηρέτησε στο Αγροτικό Ιατρείο Ερμιόνης.

Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούλιο του 1990 συμπλήρωσε το χρόνο ειδίκευσής του αρχικά στη Χειρουργική Κλινική του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου την οποία ολοκλήρωσε στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο καθηγητής Παύλος Μαραγκουδάκης πήρε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας το Σεπτέμβριο του 1990.

Από το 1991 έως το 1999 εργάστηκε στο ΙΚΑ. Την ίδια περίοδο έως το 1997 ήταν έμμισθος μεταπτυχιακός υπότροφος (ΕΜΥ) και από το1997 έως το1999 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Ιούνιο του 1999 μέχρι και 28/08/2005 υπηρέτησε ως Επιμελητής Β΄ αρχικά στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο και από το 2004 στην Β’ Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό νοσοκομείο.

Τον Αύγουστο του 2005 μετά από εκλογές εντάχθηκε ως λέκτορας στην Β’ Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξελίχθηκε με ανοιχτές διαδικασίες στις βαθμίδες του επίκουρου και αναπληρωτή καθηγητή και το 2020 στη βαθμίδα του καθηγητή.
Εκπληροί τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά του καθήκοντα στη Β’ Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Ομιλεί άριστα Αγγλικά και αρκετά καλά Γαλλικά.

Είναι παντρεμένος, πατέρας μιας κόρης και παππούς μιας εγγονής.